* Wat is Permanent Make-Up (PMU)?

Permanente make-up is een pigmentatie van kleurpigmenten in de huid voor esthetische doeleinden. PMU wordt gebruikt om gelaatstrekken/uitdrukkingen te verbeteren, contouren en omlijnen.

* Is PMU te vergelijken met tatoeëren?

Er zijn zeker overeenkomsten, maar eigenlijk heel verschillend. De PMU wordt aangebracht in een andere huidlaag dan een tatoeage. Alleen specialisten op het gebied van PMU kunnen de behandelingen uitvoeren. De apparatuur is ook speciaal voor het uitvoeren van deze zeer verfijnde behandeling.

* Is de PMU behandeling veilig?

Jazeker een PMU behandeling bij Mooi@17 is geheel veilig. Bij mooi@17 worden de behandelingen uitgevoerd onder de strenge hygiëneregels van de GGD. Mooi@17 is GGD gecertificeerd en er wordt gebruik gemaakt van kleurvaste pigmenten die geleidelijk vervagen tot een lichtere tint.

* Is een PMU behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Is je huid erg gevoelig, kan je vooraf een laagje “Emla verdoving- crème” aanbrengen.

* Hoelang duurt een PMU behandeling?

De eerste keer kan je uitgaan van twee uur. Er wordt voorgetekend en gemeten om samen vast te stellen wat passend is bij jouw gezichtsstructuur. Daarna wordt gestart met het pigmenteren zelf. De tweede behandeling zal tussen een uur en anderhalf uur duren.

* Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn twee behandelingen nodig. Na de eerste behandeling wordt direct een afspraak gemaakt voor de tweede behandeling. Deze zal binnen acht weken na de eerste worden ingepland. De tweede afspraak is inbegrepen in de prijs.

* Hoelang duurt het genezingsproces?

Direct na de behandeling kan de huid rood en iets gezwollen zijn. Het behandelde gebied zal goed schoongehouden moeten worden en er mag geen make up over worden gedragen. Je krijgt instructies mee voor het genezingsproces. Tussen 4-7 dagen is het over het algemeen genezen.

* Hoelang blijft de PMU zichtbaar?

Een geleidelijke vervaging is te verwachten, dit scheelt per persoon en de gekozen kleur. De meeste PMU’s blijven tussen de drie en vijf jaar zitten en sommige wel tien jaar! Voor een langdurig en optimaal resultaat is het aan te raden de PMU op te frissen.

* Hoe kies je de juiste PMU-specialist?

Wanneer je een PMU-specialist selecteert moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste de prijs. Is het te mooi om waar te zijn, is het ook meestal zo… . Zoek daarom nooit alleen de goedkoopste. Is er een GGD vergunning? Durf dit te vragen! Vraag desgewenst ook om advies met betrekking tot de vorm of kleur van jouw PMU en zorg er altijd voor dat je jezelf prettig voelt bij het advies en de PMU-specialist zelf.